top of page
Plant-3d-top.png

PLANT 3D SPEC DESIGN

Bruger man AutoCAD Plant 3D til sine rør arrangementer, er brug af Plant 3D spec nærmest
en nødvendighed, hvis man vil have det optimale ud af sin investering.

 

Designet af rørsystemer, uanset størrelse og kompleksitet er ofte afgørende for om et projekt i den sidste ende bliver en succes eller ej.

 

Design

Når man arbejder med rørsystemer er det nærmest essentielt at have styr på sine spec’s, da de definerer hvad der i den sidste ende bliver produceret af rør spools. Fordelen ved at have defineret spec før man starter med rør routing, skal ikke undervurderes. Hvis de er lavet korrekt, med beregninger samt tryk og temperatur afgrænsning, vil de fremstå som et bibliotek for hvad der er tilladt/muligt når rør arbejdet på de enkelte rør systemer starter. Spec kan lave projektspecifikke eller generelle, og tilpasses de design kriterier der gør sig gældende iht. kundekrav og/eller myndighedskrav, f.eks. EN eller lignende.


Der kan laves alle de spec’s der ønskes for at dække behovet på det enkelte projekt. Desuden kan det tilføjes, at det der står i de forskellige felter i spec, også er det der definerer hvad der står på styklisten på isometrien.

 

Opbygning

AutoCAD Plant 3D spec editor består af et eller flere kataloger, og et antal spec’s. Kataloger er uafhængige af projekter, da det er ”kasserne” man plukker sine rør, fittings, ventiler, osv. fra når man laver sine spec’s. De enkelte spec er normalt udarbejdet ud fra specifikke beregninger, så sammensætningerne opfylder de krav der måtte være gældende.


Sædvanligvis består en spec af alle de komponenter som et rørsystem består af, inklusiv diverse instrumenterings udstyr, såsom termolommer, tryk transmittere, lokal temperatur visning, osv. En spec består desuden af et skema, der fortæller hvornår specifikke forskellige fittings skal bruges iht. beregninger. f,eks. om man skal bruge T-stykke eller studs, osv

 

Fordele

  • Overensstemmelse imellem design og beregninger

  • Ensartet brug af forskellige rør komponenter

  • Sikkerhed for korrekt forbindelse imellem de forskellige komponenter

  • Minimerer uddannelses krav til bruger af Plant 3D

Fakta om Plant 3D spec design

 

+ Sikker styring af komponenter og hvilke der bruges

+ Ensartethed igennem projekterne

+ Garanti for korrekt forbindelse imellem komponenter

+ Minimere krav til bruger af rør design delen

+ Definer tekst på isometrier

+ Automatisk valg af de rigtige sammensætninger af studse

KONTAKT OS PÅ 70 23 45 55, ELLER UDFYLD FORMULAREN NEDENFOR,
HVIS VI SKAL HJÆLPE DIG MED ET LIGNENDE PROJEKT

Tak for din besked!

bottom of page