top of page
3D_Header.png

3D SCANNING

En hurtig og billig måde at opmåle et stort procesanlæg.

 

Opmåling

3D scanning er den hurtigste måde at lave nøjagtig opmåling af et område. Det kan bru­ges mange steder; fx ved udbygning og reno­vering af proces anlæg, ved fjernelse af varme anlæg, pumpe stationer osv. En scanning med farve tager typisk 2-3 minutter, hvilket betyder, at man på få timer kan scanne et stort område.

Scanneren genkender overflader og anvender det til at samle en punktsky. Dette gør det nemmere at scanne komplekse anlæg. Den meget kompakte scanner gør det muligt at lave en detaljeret opmåling, hvor man ellers ikke ville kunne komme til at måle. Med denne teknik kan man reducere i mange ar­bejdsgange.

Design

Med en 3D scanning er det muligt at lave et nøjagtigt design, som tager højde for eksisterende udstyr.


3D scanningen kan importeres som en punktsky i de fleste CAD programmer og kan fx anvendes i kombination med AutoCAD Plant 3D. Her er det muligt at anvende funktioner som fx WALK THE RUN (genkendelse af rør og struktur) og PIPE CLASH DETECTION som kan rapportere, hvor der er konflikt mellem rør og punktsky.

Apparat 3D scan.JPG

Dokumentation

Når man anvender billeder som del af en dokumentationsbeskrivelse, er det en klar fordel at kunne anvende 3D scanningen og overføre billeder fra denne, i stedet for fysisk at skulle tage ud på siten. Man vil også kunne lave as build dokumentation af nye anlæg. Hvor man kan holde scanningen op imod den 3D model man har lavet, og således finde evt.afvigelser.

 

Kvalitetskontrol

3D scanning kan anvendes til dokumentation af udførsel, opmåling af fald på overflader, rør eller skæve fundamenter. Det giver et hurtigt overblik over fejl og mangler og er ligeledes et godt værktøj til at forebygge fejl, da man kan justere sit design efter virkeligheden.

Visualisering

Det er muligt at dele scanningen med interessenter uden noget krav til licenser. Det betyder, at man kan sende det til leverandører, som har mulighed for at lave opmåling og noter i punktskyen. Det er derfor et kraftigt kommunikationsværktøj til møder, fremvisninger, projektstyring og undervisning.

Fakta

 

+ Hurtig og effektiv opmåling af komplekse anlæg

+ Med få millimeters afvigelse i en afstand på mere end 10 meter

+ Opmålingen kræver kun en enkelt person

+ Beskæring af punktskyer, gør det muligt at skitsere plantegninger hurtigt

+ Man kan fjerne eller flytte maskiner efter behov

+ Nem fremvisning af og dokumentering af et område

KONTAKT OS PÅ 70 23 45 55, ELLER UDFYLD FORMULAREN NEDENFOR,
HVIS VI SKAL HJÆLPE DIG MED ET LIGNENDE PROJEKT

Tak for din besked!

bottom of page