top of page
Gasturbine_web.png

GRØN OMSTILLING

Gasturbiner og Højtrykskedler - Grøn omstilling bruger gammelkendt teknik

Hos Adding Engineering har vi længe sagt, at den sidste højtrykskedel var bygget i vores del af verden. Fremover ville vi bruge vores kompetencer inden for høje tryk og temperaturer på fx de Metanol-anlæg, vi konstruerer for European Energy i Kassø og Skive, og som skal levere de enorme mængder grøn e-metanol til Mærsks nye flåde af metanoldrevne containerskibe.

Men sådan gik det så ikke helt alligevel.

Kravet om at reducere udledningen af CO2, har fået den konsekvens, at man vil reducere antallet af gasturbiner installeret på FPSO’er, der er flydende produktionsanlæg for olie/gas-indvinding.

Gasturbinerne driver el-generatorer og har hidtil kørt ”open cycle” og sendt røggas ud til fuglene ved ca. 600 grader. Ved at installere varmegenvindings-dampkedler efter gasturbinerne og derefter dampturbiner med endnu en el-generator, bliver det ”Combined Cycle” - anlæg, med væsentlig større el-produktion ved samme gasforbrug.

Design af anlæg som Combined Cycle - anlæg med højtryks-dampkedler og gasturbiner har Adding Engineerings medarbejdere som kernekompetence, både iht. EN/PED- og ASME-normer.

Det har en af vores store udenlandske kunder fået øje på, og lavet en aftale med os om bistand med high end engineering på disse anlæg. Denne del af power-modulet på en FPSO kræver let 40.000 engineering-timer, hvoraf vi heldigvis kun skal levere vores del.

Gas Turbine Combined Cycle.jpg

Typisk Combined Cycle power plant

Fakta om projektet

 

+ Reducere antal af gasturbiner installeret på FPSO’er

+ Nedbringe CO2-udledningen

+ Installering af varmegenvindings-dampkedler

+ Design af anlæg som Combined Cycle - anlæg med højtryks-dampkedler og gasturbiner

KONTAKT OS PÅ +45 70 23 45 55 ELLER UDFYLD FORMULAREN,
HVIS VI SKAL HJÆLPE DIG MED ET LIGNENDE PROJEKT

Tak for din besked!

bottom of page