top of page

SEKS GODE RÅD OM
CE-MÆRKNING

En CE-mærkning kan være en omkostningstung og kompleks proces, og den kan koste mange ressourcer internt i virksomheden.

Det er for mange importører og producenter svært at gennemskue processen. Det er svært at forstå proceduren eller de konsekvenser, der ligger bag, når en CE-mærkning skal implementeres. Det er dog ikke noget, som kan ignoreres, og har man ikke styr på sin CE-mærkning, kan det være en bekostelig affære.

 

Nedenfor giver vi vores bud på seks vigtige elementer, som du skal tage højde for, når du står overfor en CE-mærkningsproces. Processen vil til enhver tid afhænge af, hvilken type produkt, som skal CE-mærkes.

​​

01CE-mærkning-6-steps.png

Step nr. 1

Identificer altid først det direktiv, som passer til dit produkt. Der er en række produkter, som skal CE-mærkes, før de må markedsføres, sælges og tages i brug indenfor EU og i EØS-lande. Et produkt kan være omfattet af flere direktiver, ligesom et direktiv kan omfatte mange produkter.

På Dansk Standards hjemmeside (https://www.ds.dk/da/om-standarder/ce-maerkning/produktgrupper) kan du finde en oversigt over de produkter, der kræver en CE-mærkning – og dermed finde ud af, om dit produkt er blandt disse.

Step nr. 2

Sørg altid for at dit produkt overholder de væsentlige krav i CE-mærkningsdirektivet, som vedrører produktet.

Step nr. 3

Kontroller om du har brug for en uafhængig konformitetsvurdering, som er gældende for det produkt, der skal CE-mærkes.

Step nr. 4

Test dit produkt for konformitet (overensstemmelse) – herunder også en risikovurdering af produktet, der skal CE-mærkes.

 

Step nr. 5

Forbered dig grundigt og hav alle elementer af den tekniske dokumentation klar og til rådighed, der kræves i CE-mærkningsdirektivet.

 

Step nr. 6

Udarbejd en EU konformitetserklæring og foretag selve CE-mærkningen af produktet. Konformitetserklæringen er den skriftlige erklæring udarbejdet af producenten, som skal påvise, at produktet lever op til EU-kravene til CE-mærkningen.

Selvom de seks ovenstående steps bidrager til overblik, er en CE-mærkning stadig en omfattende og kompleks proces. Med mindre, man har erfaring med det, så anbefaler vi altid, at man får en specialist til at udføre CE-mærkningen.

Lad en specialist hjælpe dig med CE-mærkningen

Adding Engineering har mange års erfaring med CE mærkning. Det gælder både ift.CE-mærkning af maskiner, men også ift. trykbærende udstyr og anlæg, som yderligere skal CE mærkes iht. trykudstyrsdirektivet. Vi kan bistå helt fra start med at afdække de rigtige direktiver, sikre sporbarhed, indsamle den nødvendige dokumentation og hjælpe med at udforme den endelige CE-konformitetserklæring. Kontakt os gerne hvis du vil høre mere.

KONTAKT OS, HVIS VI SKAL HJÆLPE DIG

Tak for din besked!

bottom of page