SEKS GODE RÅD OM
CE-MÆRKNING

En CE-mærkning kan være en omkostningstung og kompleks proces, og den kan koste mange ressourcer internt i virksomheden.

Det er for mange importører og producenter svært at gennemskue processen. Det er svært at forstå proceduren eller de konsekvenser, der ligger bag, når en CE-mærkning skal implementeres. Det er dog ikke noget, som kan ignoreres, og har man ikke styr på sin CE-mærkning, kan det være en bekostelig affære.

 

Nedenfor giver vi vores bud på seks vigtige elementer, som du skal tage højde for, når du står overfor en CE-mærkningsproces. Processen vil til enhver tid afhænge af, hvilken type produkt, som skal CE-mærkes.

​​

01CE-mærkning-6-steps.png

Step nr. 1

Identificer altid først det direktiv, som passer til dit produkt. Der er en række produkter, som skal CE-mærkes, før de må markedsføres, sælges og tages i brug indenfor EU og i EØS-lande. Et produkt kan være omfattet af flere direktiver, ligesom et direktiv kan omfatte mange produkter.

På Dansk Standards hjemmeside (https://www.ds.dk/da/om-standarder/ce-maerkning/produktgrupper) kan du finde en oversigt over de produkter, der kræver en CE-mærkning – og dermed finde ud af, om dit produkt er blandt disse.

Step nr. 2

Sørg altid for at dit produkt overholder de væsentlige krav i CE-mærkningsdirektivet, som vedrører produktet.

Step nr. 3

Kontroller om du har brug for en uafhængig konformitetsvurdering, som er gældende for det produkt, der skal CE-mærkes.

Step nr. 4

Test dit produkt for konformitet (overensstemmelse) – herunder også en risikovurdering af produktet, der skal CE-mærkes.

 

Step nr. 5

Forbered dig grundigt og hav alle elementer af den tekniske dokumentation klar og til rådighed, der kræves i CE-mærkningsdirektivet.

 

Step nr. 6

Udarbejd en EU konformitetserklæring og foretag selve CE-mærkningen af produktet. Konformitetserklæringen er den skriftlige erklæring udarbejdet af producenten, som skal påvise, at produktet lever op til EU-kravene til CE-mærkningen.

Selvom de seks ovenstående steps bidrager til overblik, er en CE-mærkning stadig en omfattende og kompleks proces. Med mindre, man har erfaring med det, så anbefaler vi altid, at man får en specialist til at udføre CE-mærkningen.

Lad en specialist hjælpe dig med CE-mærkningen

Adding Engineerings mangeårige erfaring med CE-mærkning, lige fra anlæg fra store komplekse kraftværker til små slagterimaskiner, kan komme vores kunder til gode, hvis vi skal CE-mærke jeres produkter. Vi sørger for den korrekte og tilstrækkelige mængde dokumentation, der beviser at produktet overholder gældende lovkrav.

KONTAKT OS, HVIS VI SKAL HJÆLPE DIG

Tak for din besked!